Sommarens to do

  • Bli bekväm med mig själv och i mig själv.

Publicerad 22.05.2017 kl. 10:30

Litteratursommaren

Då gradu och annat studiestuff är förbi är det igen dags att läsa litteratur utan 20 sidor källhänvisningar.

Muutaman töhryn tähden. Har ämnat läsa den här typ sedan den publicerades men det har aldrig blivit av. Plockade hem ett exemplar i höstas och nu fan i mig ska jag ta tag i det.

Isänmaan asialla - Matkaopas syrjäytettyjen Suomeen. En kan aldrig ha för mycket samvetskval över att ha fötts i en medelklass familj där föräldrarna läste nattsagor och sett till att vi har det möjligt att köra vår egen grej. 

Rakkaus niiku. Det är ju en obligatorisk generationsgrej att läsa denna.

Istället för grindcore. Ska söka fram denna och inspireras då inspiration behövs.

Guns, germs and steel. Lite weltschmerz hör till sommaren.

Publicerad 17.05.2017 kl. 15:01

”btw kolla så snygg hon är”

Jag ser sjukt ofta att någon  beskriver utseendet på ens vänner. Typ ”så snygg hen är”, ”visst är hen en babe” ”kolla vad min snygga vän gjort” ”… och dessutom är hen ju snygg också” etc etc etc.

Varför?

Varför är det värt att anmärka att någon är snygg hela tiden? Speciellt då det inte har något med själva innehållet att göra. Är det relevant att någon är snygg då en t.ex. skrivit en pjäs?? Nej.

Visst är det kul att ge/få komplimanger. När det är relevant.

Publicerad 09.05.2017 kl. 12:43

Varför förföljer Samlingspartiet mig?

Mitt fb- och instagramflöden är fulla av samlingspartisters valreklam.

Samlingspartiet wtf?

Fb vet tydligt och klart något om mig och mina politiska åsikter som inte jag vet.

Publicerad 02.04.2017 kl. 23:15

Vecka 13

På måndag tänkte jag vakna med ångest över den kommande veckan.

På tisdag ska jag skriva gradu men jag kommer inte att göra det utan kommer att ligga i sängen framför datorn och läsa vauva.fi.

På onsdag börjar jag peppa inför veckoslutet eftersom det bara är två dagar kvar till lördag. Tjohej. Jag tänkte också ta och yoga lite.

På torsdag ska jag skriva gradu men jag kommer inte att göra det utan kommer att ligga i sängen framför datorn och läsa vauva.fi.

På fredag dricker jag en flaska vin och funderar på livet och om det här faktiskt är värt det och borde jag ha valt amk så jag får skriva mitt slutarbete med krita typ.

På lördag skriver jag gradu. Helt pårige.

På söndag har jag ångest över kommande veckan då jag ägnar 100% av veckan till gradu.

Fullt upp med andra ord! Jag har ett så jävla hektiskt liv hörrni.

Publicerad 27.03.2017 kl. 09:23

Hipsterbegär

Publicerad 25.03.2017 kl. 15:25

Lönis om en vecka men här sitter jag och webbfönstershoppar

Publicerad 24.03.2017 kl. 12:52

Jag har blivit en 30+ tvåbarnsmamma som tycker lokala köpcentret är passligt spännande som lördagsäventyr

Jag har nämligen blivit med Pinterest. Fy fan vad pinsamt. Jag som trodde jag skulle vara Tumblr-trogen till I die.
Publicerad 22.03.2017 kl. 15:33

Elvis lever?

Diskade över en veckas disk och lyssnade på Salaliittojen ilta som kom på Yle i fjol men som jag lyckats missa.

 

Ibland känns det riktigt bra att veta att en inte är helt galen ändå, även om det ibland känns så.

(Min favorit konspirationsteori är att alla hatar mig och leker min kompis så att de någon dag kan såra mig riktigt ordentligt.)

Publicerad 14.03.2017 kl. 00:12

Det nalkas tydligen val

En vet att det är val då ens fb-feed är fylld av pruttgurtiga (sfp-)kandidater och varannan notification är en inbjudan att gilla deras kampanjsida.

Ja ba

För övrigt är det här det första valet på läänge där jag faktiskt måste fundera mellan två partier. Ska jag övergiva vänstern och go pink eller köra med ett lite säkrare kort?

Väntar med spänning på kandidattesterna (OBS DET HETER INTE VALMASKIN. Och pls kolla in terminologin innan ni börjar spämmä facebook) och inse att jag inte vet ett skit om kommunalpolitik. Alltid lika kul.

Men åtminstone har jag bättre koll än nazin från Uleåborg som tror kommunerna bestämmer om flyktingar och att hon tävlar mot en kandidat som ställe rupp i Helsingfors.

Publicerad 07.03.2017 kl. 09:24

Fredag

Aina pitäny sängyn petausta turhana Sunlaiset joko murheena tai murhana

Publicerad 24.02.2017 kl. 16:36

Enter a title

Publicerad 23.02.2017 kl. 17:00

Just nu

Sa nån gradu?


Publicerad 17.02.2017 kl. 11:47

Om det här med att inte gilla barn och hur en blir bemött

Varför är det så jäkla förbjudet att ogilla barn? Det blir alltid värsta dramat och en är hjärtlös och självisk. Lål säger jag.

Det är totalt fine om en inte gillar typ hundar men barn måste en gilla? Jag tar en hund all day every day över en ripulerande unge. Folk klagar på hundar i bussen men fan ta dig om du klagar på barn i bussen.

Jag har fått höra och läsa att det är rent vidrigt att det finns hotell där barn inte får bo eller att hela familjen väljer att stanna hemma om inte också barnen är bjudna på bröllopet. Plz lixom. Bara för att du tycker det är sött att ha någon dreglandes på axeln eller springandes omkring och skrikandes för full hals betyder det inte att andra gillar det. Om jag skulle få för mig att gifta mig skulle det definitivt vara ett barnfritt bröllop. Jag vill inte att småbarn springer omkring och gråter för full halls. Det är sådant som barn gör och jag tycker de definitivt ska få göra det. Där var de inte stör. Barnskrik är bland de värsta ljuden jag vet.  

Och ”du mognar nog och vill nog ha barn när du blir äldre” är också så onödiga kommentarer. Eftersom en aldrig kan vara säker på någonting så säger jag att jag är 99,9% säker att jag aldrig vill ha barn. Jag kommer ju att förstöra dem helt. Jag vet hur skört psyket är och att det inte krävs mer än en mening att förstöra ett självförtroende. Jag vill inte heller att någon ska behöva gå igenom sådant som jag har upplevt, att hata sig själv och fundera på saker en människa inte ska fundera på.

Naturligtvis har barn rätt att existera och röra sig i samhället, men jag behöver väl inte gilla dem för det. Precis som jag inte tvingar någon att gilla kaniner (de bästa djuren btw). Och jag respekterar deras åsikt, precis som jag vill att föräldrar och andra barnvänner respekterar min åsikt.

Publicerad 06.02.2017 kl. 16:02

Känslan...

...när du desperat försöker hitta på ett sätt att få dina sista sju studiepoäng utan att behöva gå på föreläsningar, delta i diskussionsgrupper eller skriva tent.

 

 

 

 

 

(Det verkar som universitetet inte erbjuder Gör ingenting (7sp))

Publicerad 30.01.2017 kl. 23:31

Hen som i höna.

Jag tycker typ om brunscher.